MAKE UP AND VISUAL ARTIST: Elena Protskaja

Elena on projektiimme meikkitaiteilija sekä ELEPROBEAUTY Instagram -tilin perustaja. 

Helsingissä Elena toimii  meikkitaiteilijana-stylistina-kulmakarvataiteilijana. Hän on alansa todellinen ammattilainen, eikä hänelle ole mitään mahdotonta.

“1800-luvun lopulla muotokuvauksesta tuli suosittua. Ihmiset säästivät rahaa yksittäisen kuvan ottamiseen ja meikkisivät heitä ennen kuin kuva varmasti sopisi heille. Peilit tulivat myös helpommin saataville tänä aikana, ja yhä useammat ihmiset omistivat niitä kodeissaan. Näillä kahdella tekijällä on ollut tärkeä rooli meikkien kehittämisessä, mutta elokuvilla on ollut suurin rooli kosmetiikan valtavirran käytössä.

Meikkitaiteessa on useita suuntauksia: meikkitaiteilijaan – meikkisovelluksen asiantuntijaan, koristekosmetiikan parissa työskentelevään meikkitaiteilijaan – meikkitaiteilija-stylistiin kuuluu kasvojen parissa etsiminen ja luominen tietty kuva, jossa yhdistyvät meikki, muotoilu ja yleinen tyyli; meikkitaiteilija-kosmetologi – asiantuntija, joka määrittää ja valitsee sopivan tyyppisen kosmetiikan poistamalla näkyvät (ei-kirurgiset) virheet, on myös suunta: meikkitaiteilija – kauneuskonsultti, joka työskentelee tietyn kosmeettisen tuotemerkin kanssa ja antaa suositukset tuotteesta ottaen huomioon asiakkaan vaatimukset ihonhoidolle ja meikille.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *