MUSIC PROJECT: Music Theater Festival Helsinki

“Musical Theater Festival Helsinki”
 
KANSAINVÄLINEN FESTIVAALI 2000-luvun MUSIIKKITEATTERI HELSINGISSÄ
 
Helsingin kaupungin tuella festivaalimme yhdistää ihmisiä yhteisluovuus-ajatuksen ympärille. Pyrimme luomaan yhteisen kulttuuritilan, joka on avoin kaikille.
Festivaalimme tuo näkyviin modernin ja suosituimman musiikkiteatterilajin, nimittäin musikaalin ja rock-oopperan. Festivaalilla ei esitetä yhtä kapeaa taiteen kenttää, vaan useita kenttiä kerralla: modernia musiikkia, teatteria, tanssia, kuvataiteita jne.
 
Tämä vastaakin meidän pääsuuntaustamme eli 2000-luvun musiikkiteatteria. Festivaalin ohjelmaan sisältyy mestarikursseja ja keskusteluja. Tämä antaa festivaalin osallistujille mahdollisuuden paitsi osallistua festivaaliin, mutta myös kehittää ja parantaa luovuuttaan. Esiintyjien ohella festivaaliin osallistuvat laulun- ja tanssiopettajat eli alan ammattilaiset.
 
Tämä rohkaiseekin laajempaan taidekeskusteluun kaikilla tasoilla aina harrastelijatasosta ammattilaisten tasolle.
 
Musiikkiteatterin festivaalin Gala-show järjestetään tänä vuonna verkkofestivaalina. Festivaalimme tarjoaa tänä keväänä virtuaalisisältöjä. Online-ohjelmassa nähdään esitystallenteina ja striimauksina.
Festivaalimme on perustavanlaatuisesti luovan yhteistyön uusi kokeellinen muoto: ammattilaisten ja harrastelijoiden sekä yhdistysten, vapaaehtoisten ja yrittäjien ponnistelut yhdistyvät. Näin laajentuvat resurssit, joita tarvitaan luovan toiminnan toteuttamiseen.
 
Luovan vuoropuhelun avulla yhdistämme eri ammattien, kulttuurien ja alakulttuurien, etnisten ja kielellisten ryhmien edustajia yhdeksi ryhmäksi. Festivaalin järjestäjät, osallistujat ja vieraat yhdistetään yhteisöksi, joka kykenee yhdistämään uusia luovia ideoita ja projekteja. Asukkaita ja yhteisöjä rohkaistaan näkijöistä tekijöiksi eli osallistumaan taiteen ja kulttuurin tekemiseen.
 
Luovien voimien yhdistämisprosessin tavoite on Grigorii Passin Demon-musikaalin yhteinen tuotanto.
 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *